top of page

Team

Onze allround logopedisten staan voor u klaar voor de meest uiteenlopende klachten op logopedisch vlak.

Logopedie-Meerssen-126.jpg

Jeanine America

0611316703

  • LinkedIn

Ik heb naast mijn solopraktijk verschillende betrekkingen in dienstverband gehad. Zo heb ik gewerkt in de schoollogopedie en 13 jaar in het Bernhoven Ziekenhuis in Veghel (stemdiagnostiek) in nauwe samenwerking met de afdeling KNO. Hier is mijn aandachtsgebied stem ontstaan. 

Vanaf 1992 tot 2016 heb ik naast mijn praktijk werkzaamheden verricht  in een dagcentrum voor volwassenen met een beperking, Stichting Daelzicht. Hier hield ik me bezig met 'totale communicatie'.

 

Door de jaren heen heb ik een netwerk opgebouwd met verwijzers, scholen en andere discipline's binnen de gezondheidszorg.

 

Ik vind het leuk om me bezig te houden met communicatie in de breedste zin van het woord. Binnen mijn werk vind ik kwaliteit, integriteit en persoonlijke aandacht belangrijk. Ik hou rekening met de totale mens en werk niet aan een geïsoleerde klacht. Hierbij is samenwerking met de huisarts en andere disciplines noodzakelijk.

 

Bij de behandeling van kinderen staat het kind en zijn belevingswereld centraal. Ik probeer binnen de behandeling heel flexibel te zijn. Het kind moet de behandeling als spelen ervaren.Telkens wordt het kind door aantrekkelijke spelsituatie's uitgedaagd tot leermomenten om zijn spraak/taalniveau te verhogen. Plezier in communicatie is belangrijk. Hierbij houd ik de behandeldoelen in de gaten en zorg ik dat de kwaliteit van de behandeling gewaarborgd blijft.

Jeanine
Logopedie-Meerssen-133.jpg

Marloes Brands

Ik ben in 2010 afgestudeerd aan de opleiding logopedie in Heerlen. Momenteel werk ik al bijna 10 jaar heel gemotiveerd als logopedist.

 

Sinds oktober 2019 ben ik geswitcht van werkomgeving  en werk  nu samen met Jeanine America bij Logopedie Meerssen.

Mijn hart gaat uit naar het  helpen en begeleiden van mensen. Het onderwerp “zorg “is op mijn lijf geschreven. Daarbij is communiceren een essentieel onderdeel om bij de maatschappij te horen. Middels logopedie wordt hieraan gewerkt. Het is een heel dankbaar vak met een mooi resultaat. De individuele aandacht die je voor elke cliënt hebt staat centraal en werkt het meest doeltreffend. De verschillende doelgroepen maken het werk zeer variërend en uitdagend.

  

Jeanine en ik vullen elkaar goed aan.. We hebben verschillende specialiteiten.

Zelf heb ik me meer verdiept in Afasie  en andere neurologische problemen. 

Daarnaast in Pre verbale logopedie (eet -en drink problemen bij jonge kinderen) en logopedische problematiek bij gebitsafwijkingen en afwijkende mondgewoonten.

Marloes

0641907070

  • LinkedIn
bottom of page